Category Archives: Nytt om Bergen Barokk

Flerstemmige duetter

Frode Thorsen og Hans Knut Sveen spiller søndag 24. august kl. 14.00 konsert i Gamle Bergen. Du får høre triosonater og kortere stykker fra blant annet den legendariske “Notebok for Anna Magdalena Bach”. Konserten er arrangert av Foreningen Antikk Musikk … Les mer »

Posted in Nytt om Bergen Barokk | Leave a comment

Bergen Barokk til Mikolow og Ostrava

Bergen Barokk reiser 22. og 23. mai til hhv Mikolow Chamber Music Festival og Janacek May Festival, Ostrava for å spille konserter på festivalene der. På programmet står musikk fra fransk og engelsk barokk, med Berniers kantate til kaffens ære … Les mer »

Posted in Arrangement, Nytt om Bergen Barokk | Comments Off

The Musical Club

Frode Thorsen og Siri Hilmen starter Foreningen Antikk Musikks vårkonserter i Latinskolen 2014 med et program med grounds, divisions og sonater for solo instrument og basso continuo. Tostemmigheten tas ned til det helt konsentrerte når Hilmen utøver både basstemme og … Les mer »

Posted in Arrangement, Nytt om Bergen Barokk | Comments Off

Bergen Barokk og Telemann i gave til Mikhail Khodorkovsky

Da nylig frigitte M. Khodorskovsky fikk i spørsmål hva han vil bruke tiden på svarte han at han vil høre klassisk musikk. Forlagsdirektør for Toccata Classics, Martin Anderson, sendte ham umiddelbart en gave.

Posted in Nytt om Bergen Barokk, Sweet | Comments Off

Bergen kommune og Norsk kulturråd

Bergen Barokk mottar støtte fra Norsk kulturråd og står på budsjettet for Bergen kommune for 2014. (Klikk på lenkene for å lese mer.) På Norsk kulturråds hjemmeside sier utvalgsleder Malika Makouf Rasmussen at rådet i vurderingen av søknadene  først og fremst legger vekt … Les mer »

Posted in Debatt, Nytt om Bergen Barokk | Comments Off

Bergen kirkeautunnale 3. november

Se oppslag under Bergen kirkeautunnale for omtale.

Posted in Nytt om Bergen Barokk | Comments Off

På setersprell

Det var spørsmål om vi kunne komme og være med på Helgeseters eget festspill, som de kalte det, og det passet bra. 3. juni spilte vi musikk fra “Notebok for Anna Magdalena Bach”, Thielos musikksamling, Mestmachers notebok og en sonate … Les mer »

Posted in Nytt om Bergen Barokk | Comments Off

Gildt eller ildt?

Det er rapporttider og et utfordrende spørsmål kom fra byrådsavd. for kultur i Bergen kommune. – Hva var gildt eller ildt i 2012? Utfordringen ligger i å peke ut én ting av så mange fine ting som hendte Bergen Barokk … Les mer »

Posted in Nytt om Bergen Barokk | Comments Off

Programendring

På grunn av sykdomsforfall blir konsertene i Trondheim og Bergen endret. Bergen Barokk gjør et instrumentalprogram med musikk av Bach og Telemann. Fra programteksten: Bergen Barokk eksperimenterer gjerne med både Bach- og Telemanns verker. Hvorfor ikke? Det gjorde også komponistene … Les mer »

Posted in Nytt om Bergen Barokk | Comments Off

Musikk av Jacques-Martin Hotteterre

I Foreningen Antikkmusikks søndagsserie med konserter på Latinskolen i Bergen vil du kunne høre Bergen Barokk den 17. februar kl. 14.00. Programmet står musikk av mentoren i fransk fløytemusikk på 1700-tallet, Jacques-Martin Hotteterre.

Posted in Arrangement, Nytt om Bergen Barokk | Comments Off