Author Archives: Harpsi

The Musical Club

Frode Thorsen og Siri Hilmen starter Foreningen Antikk Musikks vårkonserter i Latinskolen 2014 med et program med grounds, divisions og sonater for solo instrument og basso continuo. Tostemmigheten tas ned til det helt konsentrerte når Hilmen utøver både basstemme og … Les mer »

Posted in Arrangement, Nytt om Bergen Barokk | Comments Off

Musikk fra Solkongens hoff

Ludvig den fjortenes musikere skulle forskjønne hofflivet, som var preget av detaljert og teatral etikette. Til tross for et strengt regelregime klarte flere hoffmusikere å komponere musikk med tydelig personlig stil. Hotteterre, Philidor, Couperin og De La Barre var blant … Les mer »

Posted in Arrangement | Comments Off

Bergen Barokk og Telemann i gave til Mikhail Khodorkovsky

Da nylig frigitte M. Khodorskovsky fikk i spørsmål hva han vil bruke tiden på svarte han at han vil høre klassisk musikk. Forlagsdirektør for Toccata Classics, Martin Anderson, sendte ham umiddelbart en gave.

Posted in Nytt om Bergen Barokk, Sweet | Comments Off

Bergen kommune og Norsk kulturråd

Bergen Barokk mottar støtte fra Norsk kulturråd og står på budsjettet for Bergen kommune for 2014. (Klikk på lenkene for å lese mer.) På Norsk kulturråds hjemmeside sier utvalgsleder Malika Makouf Rasmussen at rådet i vurderingen av søknadene  først og fremst legger vekt … Les mer »

Posted in Debatt, Nytt om Bergen Barokk | Comments Off

ALLA FRANCESE

Ludvig den fjortendes musikere hadde én viktig oppgave; de skulle forskjønne hofflivet, som var preget av detaljert og teatral etikette. Til tross for et strengt regelregime klarte flere hoffmusikere å komponere musikk med tydelig personalstil. Hotteterre var blant de beste … Les mer »

Posted in Arrangement | Comments Off

Hans Knut Sveen med gjester i Musikksalongen

LES OM ARRANGEMENTET HER.

Posted in Arrangement | Comments Off

Bergen kirkeautunnale 3. november

Se oppslag under Bergen kirkeautunnale for omtale.

Posted in Nytt om Bergen Barokk | Comments Off

Bergen Barokk og Suzuki Viva i Skjold kirke

I programmet Hjemme hos familien Bach løfter Bergen Barokk fram en side ved Bachs musikk som kanskje er litt mindre kjent enn pasjonene, kantatene, orgelmusikken, orkesterverkene osv. Ut fra både fortellinger og ikke minst fra Anna Magdalena Bachs egen notebok … Les mer »

Posted in Arrangement | Comments Off

Konserter høsten 2013

Vi ønsker velkommen våre konserter utover denne høsten. I kalenderen til høyre vil du finne oppdatert informasjon om de enkelte arrangementene og nedenfor finner du en kortliste over hva vi har å by på: 28. september: Konsert i Tingsted kirke, … Les mer »

Posted in Arrangement | Comments Off

På setersprell

Det var spørsmål om vi kunne komme og være med på Helgeseters eget festspill, som de kalte det, og det passet bra. 3. juni spilte vi musikk fra “Notebok for Anna Magdalena Bach”, Thielos musikksamling, Mestmachers notebok og en sonate … Les mer »

Posted in Nytt om Bergen Barokk | Comments Off